Tel: 0730 419 399
E-post: mattias.strand@firstcert.se

Kommande riktlinje om Ljus- och belysningsförhållanden

- som certifiering skall vara

Kommande riktlinje om Ljus- och belysningsförhållanden

Myndigheten för arbetsmiljökunskap meddelar om en ny kommande riktlinje för ljusförhållanden och dess vikt vid synkrävande arbeten. Dåligt ljus är inte bara dåligt för ögonen, utan kan också påverka hållningen i arbetet.

Hillevi Hemphälä säger:
När det finns en bländande ljuskälla i den visuella miljön gör detta att man måsta anstränga ögonen mer än vanligt och då ökar muskelaktiviteten i nacke, axlar och skuldror. Det betyder i sin tur att man få ont i dessa områden, exempelvis kan nackont bero på en felplacerad ljuskälla.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap skriver: Forskning i kombination med professionellt kunnande och erfarenhet från praktiken ligger till grund för två kommande riktlinjer för evidensbaserad praktik inom företagshälsovården som just nu är under arbete inom myndigheten. En av dessa handlar om synergonomi.

Vi på FirstCert AB anser att personalen är det viktigaste vi har. Gör skillnad och visa personalen att arbetsmiljö är en viktig faktor. Med oss som certifieringsorgan så får ni uppleva hur certifiering skall vara. Certifiera er mot ISO 45001:2018.

Läs: https://mynak.se/ljus-och-belysningsforhallanden-synkravande-arbete-och-effekter-av-ogats-aldrande-fokus-i-kommande-riktlinje/

Dela via:

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]